EN
EN

Malvazija

Opis

Vino je slamnato rumene barve z zlatim odtenkom. Je bistro in dokaj gosto. Vonj je dokaj intenziven, obstojen, fin. Prevladujejo predvsem sadne note zrele marelice, kutine, hruške, zaznamo tudi vonjave belega cvetja, predvsem akacije in črnega trna. Nota mandlja lepo zaokroži bogat vonj. V ustih je vino suho, toplo in zelo okusno s prijetno svežino. Vino je uravnovešeno s polnim telesom in harmonično, saj nam vonj in barva vina nakazujeta, kaj lahko pričakujemo, ko vino poskusimo. Je dokaj intenzivno in obstojno, stopnja zrelosti vina je na zgornji meji, v tem trenutku je na svojem razvojnem vrhuncu. Vino bi postregel na nekoliko višji temperaturi, ohlajeno na okrog 10 stopinj, spajanje s hrano bomo lepo začutili, če ob malvaziji postrežemo file orade z mandlji na korenčkovem pireju. Lahko ga postrežemo tudi ob hladnih, predvsem ribjih predjedeh, kot je na primer tunin tatarec s šalotko na opečenem kruhu z zeliščnim maslom.