EN
EN

Vino

Penina
Penina Santei Extra Brut je zelo suha in sveža penina iz sort chardonnay in beli pinot, ki je narejena po klasični francoski metodi. Beli pinot in chardonnay rasteta v vinogradih Ječmenov hrib, Muzovc in Rabotnik.
Malvazija
Malvazija Santei je oranžno vino, katerega pa poleg krepkega in močnega telesa odlikuje presenetljiva svežina. Vonj po suhih marelicah se stopnjuje v sveže citrusne in začimbne note. Malvazija raste v vinogradih Brkovče in Rabotnik.
Zelen
Zelen je avtohtona Vipavska sorta, ki da najboljše rezultate kot sveže belo vino, ki najbolj paše v toplih dneh ob lahkem kosilu ali kar tako. Vonj je sortno značilen, pri čemer izstopajo klinčki. Zelen raste v vinogradu Rabotnik.
Sauvignon
Sauvignon Santei je konkretno oranžno vino, pri katerem izstopajo arome zrelega tropskega sadja, ter suhega sena. Sauvignon raste v vinogradu Muzovc.
Rebula
Rebula Santei je oranžno vino, kateremu ne primanjkuje svežine. Odlična ob lahkem kosilu ali večerji, oziroma najboljša ob dobri ribi. Rebula raste v vinogradih Muzovc in Rabotnik.
Merlot
Merlot je najbolj zastopana rdeča sorta v naših vinogradih. Vino zori v sodih iz Slovenskega hrasta. Intenziven vonj po rdečih sadežih in intenziven, ter bogat okus sta krivca, da si ob dobrem mesnem obroku zaželimo še en kozarec.