Sveža linija

Sveža linija Santei predstavljajo lokalne avtohtone sorte vinske trte, ki so že od nekdaj najboljše ravno takšne: mlade, sveže, sadne in živahne. Terroir Zgornje Branice jim vdahne bolj sadni karakter in večjo svežino. Vsa sveža vina Santei so suha.

Rebula

Rebula

Rose

Rose

Rose Santei je narejen po vzoru in navdihu francoskih, bolj natančno korziških rosejev. Odlikuje ga nižja vsebnost alkohola, veliko svežine in čudovita sadnost.

Bela zorjena linija

V običajno odličnih letinah je grozdje iz lege Zgornja Branica tako lepo in zdravo, da iz njega s postopkom hladne maceracije nastane prava vinska ekstaza. To je vino z močno zlatorumeno barvo, intenzivnejšim vonjem, ter izjemno polnostjo okusa. Visokim ekstraktom in dolgim, prijetnim pookusom. Bela zorjena linija vin Santei je idealna za razvajanje najbolj zahtevnih čutov ob glavni jedi (npr. ob beli ribi, belem mesu ali biftku na žaru), ali preprosto za nepozaben užitek.

Sauvignon

Sauvignon

Zanimivost: V jesenski številki (letnik 2014) revije Vino je bil Sauvignon Santei 2011 uvrščen med 14 najboljših sauvignonov v Sloveniji. Število steklenic je omejeno.

Chardonnay

Chardonnay

Rdeča zorjena linija

Rdeča linija Santei je prefinjena. Intenzivna barva, saden in sortno značilen vonj. Uglajenost okusa in kislin. Prijeten okus z visokim ekstraktom, ter dolg in nepozaben pookus. Vina so donegovana v lesu, ki jih dopolni s polnostjo in jim doda žlahtnost.

Merlot

Merlot

Zanimivost: Vinski strokovnjak Robert Gorjak je v pomladni številki (letnik 2014) revije Vino Merlot Santei 2008 uvrstil med 7 najboljših merlotov v Sloveniji. Število steklenic je omejeno.

Barbera

Barbera

Zanimivost: Barbera 2008 je na Dunajskem sejmu AUC 2014 dobila srebrno medaljo.